Koszyk
Kwota: 145 zł
Jesteśmy rzemieślniczą przetwórnią wyselekcjonowanej wołowiny, a specjalizujemy się w sezonowaniu steków. W naszym sklepie internetowym kupisz najlepsze steki, burgery i wołowinę kulinarną, autorskie sosy i przyprawy do mięsa oraz inne specjały. Skąd się wzięliśmy? Steaks&More to owoc kulinarnej pasji i fascynacji kuchnią amerykańską i tym, co w niej najlepsze – soczystymi oraz pełnymi smaku stekami. Stoi za nami doświadczenie zebrane podczas 25 lat pobytu w USA i 6 lat prowadzenia amerykańskiej restauracji „Boys Meat Girls” na warszawskim Ursynowie. Mieścimy się w Warszawie, ale mięso dostarczamy do każdego miejsca w Polsce.
Dlatego kupując steki i wołowinę w Steaks&More masz pewność, że jest to wyłącznie wołowina ras mięsnych o wysokiej marmurkowatości, takich jak jak Angus, Hereford czy Charoleise. Jakość wołowiny pozyskiwanej od bydła hodowanego tylko dla mięsa, jest zdecydowanie lepsza od mięsa z krów ras mlecznych. Dlaczego? Decyduje o tym diametralnie różny sposób hodowli. Szczęśliwa krowa daje smaczne mięso. Proste.
W większości sklepów spożywczych i mięsnych w Polsce wołowina pochodzi od krów mlecznych i nie jest w ogóle lub prawie wcale sezonowana. To wyraźnie wpływa na jej wartość kulinarną. Tymczasem stek sezonowany około 30 dni jest niesamowicie soczysty i pełny smaku! Dlatego następnym razem zanim kupisz świeżą wołowinkę w osiedlowym sklepie, sprawdź jak smakuje sezonowane mięso ze Steaks&More. Zamówienia realizujemy zazwyczaj w ciągu 24-48 godzin i dostarczamy na terenie całej Polski.
Przeczytaj o nas więcej ciekawych informacjiW specjalistycznych chłodniach Steaks&More, w laboratoryjnych warunkach, dojrzewają ręcznie selekcjonowane przez nas kawałki najlepszej wołowiny. Temperatura, wilgotność czy moc obiegu powietrza – wszystko jest odpowiednio kontrolowane. Robimy to po amerykańsku, według zaleceń amerykańskich znawców, czyli profesorów z Texas A&M University oraz praktyków z całych Stanów Zjednoczonych.
Sezonowanie na sucho zmniejsza w mięsie zawartość wody. W praktyce oznacza to, że nasz produkt końcowy ma więcej kruchego i smakowitego mięsa w mięsie. Czuć to w każdym jego kęsie. Ponieważ w wyniku utraty wody sezonowane steki znacznie tracą na swojej objętości, cena ich jest wyższa – ale obłędny smak całkowicie to wynagradza. Serio.