Zestaw PREMIUM.
Tylko najlepsze cięcia.
SPRAWDŹ!
Sezonowanie i sprzedaż
najwyższej jakości wołowiny
Sprawdź naszą ofertę
Stek Fiorentina: 1 kg
rostbefu i polędwicy
sezonowanych
na sucho na kości.
Kup teraz
Zestaw zawierający wszystko
na Twoją burgerową ucztę.
Rabat 22%!
Sprawdź promocję!
Na grilla i na patelnię.
Zestaw BBQ. 15% taniej!
Kup!
Wołowina
na wyborną
pieczeń
Kup teraz
Steki sezonowane na sucho przez 30 dni!
Sprawdź naszą ofertęNajlepsze steki wołowe i wołowina tylko w STEAKS & MORE
Jesteśmy rzemieślniczą przetwórnią wyselekcjonowanej wołowiny, a specjalizujemy się w sezonowaniu steków. W naszym sklepie internetowym kupisz najlepsze steki, burgery i wołowinę kulinarną, autorskie sosy i przyprawy do mięsa oraz inne specjały. Skąd się wzięliśmy? Steaks&More to owoc kulinarnej pasji i fascynacji kuchnią amerykańską i tym, co w niej najlepsze – soczystymi oraz pełnymi smaku stekami. Stoi za nami doświadczenie zebrane podczas 25 lat pobytu w USA i 6 lat prowadzenia amerykańskiej restauracji „Boys Meat Girls” na warszawskim Ursynowie. Mieścimy się w Warszawie, ale mięso dostarczamy do każdego miejsca w Polsce.
Co decyduje o smaku wołowiny? Jakość bydła oraz sezonowanie mięsa.
Dlatego kupując steki i wołowinę w Steaks&More masz pewność, że jest to wyłącznie wołowina ras mięsnych o wysokiej marmurkowatości, takich jak jak Angus, Hereford czy Charoleise. Jakość wołowiny pozyskiwanej od bydła hodowanego tylko dla mięsa, jest zdecydowanie lepsza od mięsa z krów ras mlecznych. Dlaczego? Decyduje o tym diametralnie różny sposób hodowli. Szczęśliwa krowa daje smaczne mięso. Proste.
Steki ze Steaks&More to gwarancja mięsa sezonowanego na sucho przez minimum 30, a nawet 100 dni.
W większości sklepów spożywczych i mięsnych w Polsce wołowina pochodzi od krów mlecznych i nie jest w ogóle lub prawie wcale sezonowana. To wyraźnie wpływa na jej wartość kulinarną. Tymczasem stek sezonowany około 30 dni jest niesamowicie soczysty i pełny smaku! Dlatego następnym razem zanim kupisz świeżą wołowinkę w osiedlowym sklepie, sprawdź jak smakuje sezonowane mięso ze Steaks&More. Zamówienia realizujemy zazwyczaj w ciągu 24-48 godzin i dostarczamy na terenie całej Polski.
Przeczytaj o nas więcej ciekawych informacjiNaszym sekretem jest sposób sezonowania mięsa. Robimy to najlepiej w Polsce.
W specjalistycznych chłodniach Steaks&More, w laboratoryjnych warunkach, dojrzewają ręcznie selekcjonowane przez nas kawałki najlepszej wołowiny. Temperatura, wilgotność czy moc obiegu powietrza – wszystko jest odpowiednio kontrolowane. Robimy to po amerykańsku, według zaleceń amerykańskich znawców, czyli profesorów z Texas A&M University oraz praktyków z całych Stanów Zjednoczonych.
Jeśli steki, to najlepiej sezonowane na sucho.
Sezonowanie na sucho zmniejsza w mięsie zawartość wody. W praktyce oznacza to, że nasz produkt końcowy ma więcej kruchego i smakowitego mięsa w mięsie. Czuć to w każdym jego kęsie. Ponieważ w wyniku utraty wody sezonowane steki znacznie tracą na swojej objętości, cena ich jest wyższa – ale obłędny smak całkowicie to wynagradza. Serio.
Zaufało nam już wiele topowych restauracji – teraz nasze najlepsze steki, burgery i wołowinę kulinarną możesz przyrządzić w swoim domu!
-
-
-
Zestaw „Burgerowy”
155 zł202 zł -
-