STEAKS & MORE

Nowości w ofercie!
Ribeye sezonowany
na sucho i kości szpikowe!

Kup teraz
STEAKS & MORE

Zestaw zawierający wszystko
na Twoją burgerową ucztę.
Rabat 19%!

Sprawdź promocję!
STEAKS & MORE

Steki sezonowane na sucho
minimum 30 dni

Sprawdź naszą ofertę
STEAKS & MORE

Sezonowanie i sprzedaż
najwyższej jakości wołowiny

Sprawdź naszą ofertę

Najlepsze steki wołowe i wołowina tylko w STEAKS & MORE

Jesteśmy rzemieślniczą przetwórnią wyselekcjonowanej wołowiny, a specjalizujemy się w sezonowaniu steków. W naszym sklepie internetowym kupisz najlepsze steki, burgery i wołowinę kulinarną, autorskie sosy i przyprawy do mięsa oraz inne specjały. Skąd się wzięliśmy? Steaks&More to owoc kulinarnej pasji i fascynacji kuchnią amerykańską i tym, co w niej najlepsze – czyli soczystymi oraz pełnymi smaku stekami. Stoi za nami doświadczenie zebrane podczas 25 lat pobytu w USA i 6 lat prowadzenia amerykańskiej restauracji „Boys Meat Girls” na warszawskim Ursynowie. Wiosną 2021 roku uruchomiliśmy nowy projekt gastronomiczny Arizona Burger. Burgerownia znajduje się w samym centrum Warszawy, w podwórku ulicy Hożej 51. Możecie tu sprawdzić nasze wyjątkowej jakości mięso burgerowe, które dostarczamy również do wielu burgerowni w Warszawie i w całej Polsce.

Co decyduje o smaku wołowiny? Jakość bydła oraz sezonowanie mięsa.

Dlatego kupując steki i wołowinę w Steaks&More masz pewność, że jest to wyłącznie wołowina ras mięsnych o wysokiej marmurkowatości, takich jak jak Angus, Hereford czy Charoleise. Jakość wołowiny pozyskiwanej od bydła hodowanego tylko dla mięsa, jest zdecydowanie lepsza od mięsa z krów ras mlecznych. Dlaczego? Decyduje o tym diametralnie różny sposób hodowli. Szczęśliwa krowa daje smaczne mięso. Proste.

Steki ze Steaks&More to gwarancja mięsa sezonowanego na sucho przez minimum 30, a nawet 100 dni. 

W większości sklepów spożywczych i mięsnych w Polsce wołowina pochodzi od krów mlecznych i nie jest w ogóle lub prawie wcale sezonowana. To wyraźnie wpływa na jej wartość kulinarną. Tymczasem stek sezonowany minimum 30 dni jest niesamowicie soczysty i pełny smaku! Dlatego następnym razem zanim kupisz świeżą wołowinkę w osiedlowym sklepie, sprawdź jak smakuje sezonowane mięso ze Steaks&More. Zamówienia realizujemy w ciągu 24 godzin i dostarczamy na terenie całej Polski.

Przeczytaj o nas więcej ciekawych informacji

Naszym sekretem jest sposób sezonowania mięsa. Robimy to najlepiej w Polsce. 

W specjalistycznych chłodniach Steaks&More, w laboratoryjnych warunkach, dojrzewają ręcznie selekcjonowane przez nas kawałki najlepszej wołowiny. Temperatura, wilgotność czy moc obiegu powietrza – wszystko jest odpowiednio kontrolowane.  Robimy to po amerykańsku, według zaleceń amerykańskich znawców, czyli profesorów z Texas A&M University oraz praktyków z całych Stanów Zjednoczonych.

Jeśli steki, to najlepiej sezonowane na sucho.

Sezonowanie na sucho zmniejsza w mięsie zawartość wody. W praktyce oznacza to, że nasz produkt końcowy ma więcej kruchego i smakowitego mięsa w mięsie. Czuć to w każdym jego kęsie. Ponieważ w wyniku utraty wody sezonowane steki znacznie tracą na swojej objętości, cena ich jest wyższa – ale obłędny smak całkowicie to wynagradza. Serio.

Zaufało nam już wiele topowych restauracji, teraz nasze najlepsze steki, burgery i wołowinę kulinarną możesz przyrządzić w swoim domu!

 

Zapisz się na newsletter

Chcesz dostawać informacje o promocjach, ofertach specjalnych, konkursach i wydarzeniach organizowanych przez Steaks&More? Zapisz się na nasz newsletter! Obiecujemy, że kontaktujemy się tylko wtedy, gdy naprawdę mamy dla Ciebie coś extra!


    Zrównoważona hodowla

    Mięso z hodowli dbających o dobrostan zwierząt, odżywiających się naturalnymi paszami i kiszonkami, bez antybiotyków i hormonów wzrostu.

    Gwarancja jakości

    Nasze mięso pochodzi z najlepszych ras mięsnych o wysokiej marmurkowatości i jest sezonowane w ściśle określonych warunkach.

    Błyskawiczna dostawa

    Zamówienia realizujemy w ciągu 24 godzin (dni robocze). Realizacja dostawy max. do 48 godzin od zrealizowanego zamówienia.