Witamy w internetowym sklepie Steaks & More
KontaktChef Kris
Wszystko
Steaks and More Steaks and More
  • 0
  • 0

    Koszyk

    Brak produktów w koszyku

  • Steki sezonowane
  • Burgery
ALL ABOUT BEEF
  • Wołowina kulinarna
  • Specjały
    • Sosy
    • Przyprawy
  • Zestawy
Wszystko
  • Home
  • /
  • O nas

O nas

Jesteśmy rzemieślniczą przetwórnią wyselekcjonowanej wołowiny. Nasza firma to owoc kulinarnej pasji i fascynacji kuchnią amerykańską i tym, co w niej najlepsze – czyli soczystymi oraz pełnymi smaku stekami. Stoi za nami doświadczenie zebrane podczas 25 lat pobytu w USA i 6 lat prowadzenia amerykańskiej restauracji „Boys Meat Girls” na warszawskim Ursynowie. Mieścimy się w centrum Warszawy, ale mięso dostarczamy na terenie całego kraju.

Wiemy, co decyduje o smaku wołowiny: jakość bydła oraz sezonowanie mięsa.

Dlatego kupując steki i wołowinę w Steaks&More masz pewność, że jest to wyłącznie wołowina ras mięsnych, takich jak jak Angus, Hereford czy Charoleise. Jakość wołowiny pozyskiwanej od bydła hodowanego tylko dla mięsa, jest zdecydowanie lepsza od mięsa z krów ras mlecznych. Decyduje o tym diametralnie różny sposób hodowli.

Naszym sekretem jest sposób sezonowania mięsa.

W specjalistycznych chłodniach Steaks&More, w laboratoryjnych warunkach, dojrzewają ręcznie selekcjonowane przez nas kawałki najlepszej wołowiny. Odpowiednio kontrolujemy temperaturę, wilgotność i moc obiegu powietrza. Robimy to po amerykańsku, według zaleceń amerykańskich znawców – profesorów z Texas A&M University oraz praktyków z całych Stanów Zjednoczonych.

Jeśli steki, to tylko sezonowane na sucho.

Sezonowanie na sucho zmniejsza w mięsie zawartość wody. W praktyce oznacza to, że nasz produkt końcowy ma więcej kruchego i smakowitego mięsa w mięsie. Czuć to w każdym jego kęsie. Sezonowany na sucho stek traci na swej objętości, dzięki czemu zyskuje na smaku, ale podnosi to również cenę produktu.

W większości sklepów spożywczych i mięsnych w Polsce wołowina pochodzi od krów mlecznych i nie jest w ogóle lub prawie wcale sezonowana. To wyraźnie wpływa na jej wartość kulinarną. Tymczasem im dłużej sezonowany stek, tym jest bardziej soczysty i pełny smaku.

Steki ze Steaks&More to gwarancja mięsa sezonowanego na sucho przez minimum 30, a nawet 100 dni.

Zaufało nam już wiele topowych restauracji, teraz nasze najlepsze produkty możesz przyrządzić w swoim domu!

Kontakt

Zadzwoń do nas: 690 93 98 98 lub napisz maila: shop@steaksandmore.pl

Sklep

  • Polityka prywatności
  • Regulamin
  • Wysyłka
  • Zwroty i reklamacje

Firma

  • O nas
  • Kontakt
  • HoReCa
  • Sklep stacjonarny

Newsletter


    Sociale

    ALL ABOUT BEEF
    Copyright © 2020 Steaks & More
    Projekt i realizacja
    • Steki
    • Burgery
    • Wołowina kulinarna
    • Specjały
    • Sosy
    • Przyprawy
    • Zestawy