Witamy w internetowym sklepie Steaks & More
KontaktChef Kris
Wszystko
Steaks and More Steaks and More
  • 0
  • 0

    Koszyk

    Brak produktów w koszyku

  • Steki sezonowane
  • Burgery
ALL ABOUT BEEF
  • Wołowina kulinarna
  • Specjały
    • Sosy
    • Przyprawy
  • Zestawy
Wszystko
  • Home
  • /
  • Sklep
  • /
  • Steki

Steki

Jeżeli szukasz doskonałego steka, to świetnie trafiłeś. Soczyste, sezonowane czyli dojrzewające steki, to nasza specjalność. Kroimy je na grubość minimum 3 cm. Co to jest stek? Stek wołowy, inaczej befsztyk, to kawałek mięsa krojonego wzdłuż włókien mięśniowych. Jak zrobić steka? Dobrego steka z antrykotu, rostbefu czy z polędwicy przyrządza się w minimalistyczny sposób, krótko smażąc i doprawiając tylko solą i pieprzem. Dlatego w przypadku wołowiny stekowej to smak mięsa jest najważniejszy.

W Steaks&More kupicie wyłącznie najwyższej jakości rasową wołowinę, z ras takich jak Angus, Hereford i Charoleise. Nasze steki sezonujemy, głównie na sucho przez minimum 30 dni. Wyjątkiem jest Filet Mignon, który ze względu na strukturę mięsa tej części wołu, czyli polędwicy, sezonowany jest tylko na mokro (próżniowo). Nasze steki tniemy z sezonowanego antrykotu, rostbefu i polędwicy. Antrykot wyróżnia się wysoką marmurkowatością, czyli dużą ilością tłuszczu między włóknami mięśniowymi. To właśnie tłuszcz jest nośnikiem smaku i aromatu wołowiny. Rostbef posiada zwarte i soczyste mięso. Zarówno antrykot, jak i rostbef charakteryzują się miękkością oraz głębokim smakiem. Najbardziej delikatna i miękka jest polędwica, która praktycznie w ogóle nie zawiera w sobie tłuszczu.

Co najważniejsze, najlepszej jakości sezonowanego na sucho steka uda się przygotować nawet początkującym stek masterom! Steki można przyrządzać na różne sposoby: na patelni, grillu czy w piekarniku. Jak zrobić stek, żeby nie był twardy i gumowy? Zobacz na naszym video TU i poznaj najprostszy sposób na zrobienie steka w swoim domu.

11Products found
Filter
  • Domyślne sortowanie
    • Domyślne sortowanie
    • Sortuj wg popularności
    • Sortuj od najnowszych
    • Sortuj po cenie od najniższej
    • Sortuj po cenie od najwyższej
  • Cancel
  • Warsztat kulinarny EFEKTOWNA KUCHNIA FRANCUSKA, CZYLI JAK PODPALIĆ STEKA - 14.04.2023

    Warsztat kulinarny EFEKTOWNA KUCHNIA FRANCUSKA, CZYLI JAK PODPALIĆ STEKA – 14.04.2023

    390 zł
    Dodaj do koszyka
    Dodaj do ulubionych
  • Warsztat kulinarny WSZYSTKO O STEKACH, CZYLI WOŁOWINA KRÓLOWĄ MIĘS - 22.04.2023

    Warsztat kulinarny WSZYSTKO O STEKACH, CZYLI WOŁOWINA KRÓLOWĄ MIĘS – 22.04.2023

    390 zł
    Dodaj do koszyka
    Dodaj do ulubionych
  • Antrykot bez kości (Ribeye) sezonowany na sucho

    Antrykot bez kości (Ribeye) sezonowany na sucho

    Waga: 250g
    46 zł
    Dodaj do koszyka
    Dodaj do ulubionych
  • Filet Mignon

    Filet Mignon

    Waga: 200g
    40 zł
    Dodaj do koszyka
    Dodaj do ulubionych
  • Ribeye

    Ribeye

    Waga: 250g
    44 zł
    Dodaj do koszyka
    Dodaj do ulubionych
  • Tomahawk

    Tomahawk

    Waga: 800g
    115 zł
    Dodaj do koszyka
    Dodaj do ulubionych
  • Rostbef

    Rostbef

    Waga: 250g
    35 zł
    Dodaj do koszyka
    Dodaj do ulubionych
  • Cote de Boeuf

    Cote de Boeuf

    Waga: 350g
    55 zł
    Dodaj do koszyka
    Dodaj do ulubionych
  • T-Bone

    T-Bone

    Waga: 450g
    65 zł
    Dodaj do koszyka
    Dodaj do ulubionych
  • 1
  • 2
  • Następne

Kategorie

  • Steki
  • Burgery
  • Zestawy
  • Wołowina kulinarna
  • Specjały
    • Sosy
    • Przyprawy

Rodzaj

  • Antrykot (4)
  • Polędwica (3)
  • Rostbef (4)

Wg ceny

Cena: —

Kontakt

Zadzwoń do nas: 690 93 98 98 lub napisz maila: shop@steaksandmore.pl

Sklep

  • Polityka prywatności
  • Regulamin
  • Wysyłka
  • Zwroty i reklamacje

Firma

  • O nas
  • Kontakt
  • HoReCa
  • Sklep stacjonarny

Newsletter


    Sociale

    ALL ABOUT BEEF
    Copyright © 2020 Steaks & More
    Projekt i realizacja
    • Steki
    • Burgery
    • Wołowina kulinarna
    • Specjały
    • Sosy
    • Przyprawy
    • Zestawy