Cote de Boeuf
Stek Cote de Boeuf, zwany również Rib Steak (Rib Stek), jest cięty wraz z kością z antrykotu, czyli z części żebrowej tuszy wołu. Na antrykot składa się kilka mięśni na grzbiecie zwierzęcia, powiązanych tkanką tłuszczowo-kolagenową. Ten element mięsa wołowego wyróżnia się wysoką marmurkowatością, czyli dużą ilością tłuszczu między włóknami mięśniowymi. To właśnie tłuszcz jest nośnikiem smaku i aromatu wołowiny oraz sprawia, że steki z antrykotu są najbardziej soczyste i wyraziste. Stek Cote de Boeuf to antrykot z krótką kością, natomiast gdy kość żebrowa jest długa, wówczas mamy do czynienia ze stekiem z antrykotu o nazwie Tomahawk. Cięcie stekowe z antrykotu pozbawione w ogóle kości, to słynny Ribeye.
Wołowina ras mięsnych, sezonowana na sucho przez minimum 30 dni. Dzięki autorskiej metodzie sezonowania, długo dojrzewająca wołowina od Steaks&More osiąga wyjątkowy smak oraz niezwykłą kruchość.
Steki ręcznie tniemy i porcjujemy, a następnie pakujemy próżniowo. Stek przygotowany w ten sposób, w dniu gdy dotrze do Ciebie, będzie dokładnie tak samo świeży i smaczny, jak w dniu jego cięcia.
Termin przydatności do spożycia: 1 tydzień
55 zł
Podział

Charakterystyka
Rodzaj | Antrykot |
---|---|
Sezonowanie | Na sucho, min. 30 dni |
Rasa | Angus |
Pochodzenie | Polska |
Kość | Tak |
Waga | 350g |
Ilość | 1 |
Ważne informacje
Przesyłki pakujemy w specjalistyczne termo-boxy z wkładami chłodzącymi, co gwarantuje bezpieczne warunki przechowywania do 48h podczas procesu dostawy.
Zamówienia realizujemy w ciągu 24 godzin, maksymalnie do 3 dni roboczych. Realizacja dostawy max. do 48 godzin od zrealizowanego zamówienia.
Zamówienia realizowane lokalnie (Warszawa, Piaseczno, Konstancin): Zamówienia dokonane w piątek po godzinie 19:00 będą realizowane w poniedziałek.
Zamówienia realizowane kurierem: Zamówienia dokonane w czwartek po godzinie 10:00, zrealizowane będą we wtorek.