Cote de Boeuf

Stek Cote de Boeuf, zwany również Rib Steak (Rib Stek), jest cięty wraz z kością z antrykotu, czyli z części żebrowej tuszy wołu. Na antrykot składa się kilka mięśni na grzbiecie zwierzęcia, powiązanych tkanką tłuszczowo-kolagenową. Ten element mięsa wołowego wyróżnia się wysoką marmurkowatością, czyli dużą ilością tłuszczu między włóknami mięśniowymi. To właśnie tłuszcz jest nośnikiem smaku i aromatu wołowiny oraz sprawia, że steki z antrykotu są najbardziej soczyste i wyraziste. Stek Cote de Boeuf to antrykot z krótką kością, natomiast gdy kość żebrowa jest długa, wówczas mamy do czynienia ze stekiem z antrykotu o nazwie Tomahawk. Cięcie stekowe z antrykotu pozbawione w ogóle kości, to słynny Ribeye.

Wołowina ras mięsnych, sezonowana na sucho przez minimum 30 dni. Dzięki autorskiej metodzie sezonowania, długo dojrzewająca wołowina od Steaks&More osiąga wyjątkowy smak oraz niezwykłą kruchość.

Steki ręcznie tniemy i porcjujemy, a następnie pakujemy próżniowo. Stek przygotowany w ten sposób, w dniu gdy dotrze do Ciebie, będzie dokładnie tak samo świeży i smaczny, jak w dniu jego cięcia.

Termin przydatności do spożycia: 1 tydzień

45 

Cena za całość: 45 zł

Dostępny

Podział

Charakterystyka

RodzajAntrykot
SezonowanieNa sucho, min. 30 dni
RasaAngus
PochodzeniePolska
KośćTak
Waga350g
Ilość1

Ważne informacje

Przesyłki pakujemy w specjalistyczne termo-boxy z wkładami chłodzącymi, co gwarantuje bezpieczne warunki przechowywania do 48h podczas procesu dostawy.

Zamówienia realizujemy w ciągu 24 godzin, maksymalnie do 3 dni roboczych. Realizacja dostawy max. do 48 godzin od zrealizowanego zamówienia.

Zamówienia realizowane lokalnie (Warszawa, Piaseczno, Konstancin): Zamówienia dokonane w piątek po godzinie 19:00 będą realizowane w poniedziałek.

Zamówienia realizowane kurierem: Zamówienia dokonane w czwartek po godzinie 15:00, zrealizowane będą we wtorek.