Filet Mignon
Najdelikatniejszy i wyjątkowo miękki stek, cięty ze środkowej części polędwicy. To najcenniejsza i bardzo pożądana część tuszy wołowej. Jak przygotowujemy stek Filet Mignon? Grubo krojone steki z polędwicy poddajemy bardzo krótkiej obróbce termicznej (do rare lub medium rare). Smażymy w wysokiej temperaturze, dzięki czemu białko szybko się ścina i zabezpiecza stek przed utratą soków. Filet Mignon jest stekiem pozbawionym tłuszczu, dlatego idealnie nadaje się dla osób dbających o smukłą sylwetkę.
Wołowina ras mięsnych. Jedyny stek, który sezonujemy na mokro, a nie na sucho. Wynika to z wyjątkowej struktury tego elementu mięsa wołowego.
Steki ręcznie tniemy i porcjujemy, a następnie pakujemy próżniowo. Stek przygotowany w ten sposób, w dniu gdy dotrze do Ciebie, będzie dokładnie tak samo świeży i smaczny, jak w dniu jego cięcia.
Termin przydatności do spożycia: 1 tydzień
40 zł
Podział
Charakterystyka
Rodzaj | Polędwica |
---|---|
Sezonowanie | Na mokro min. 21 dni |
Rasa | Angus |
Pochodzenie | Polska |
Kość | Nie |
Waga | 200g |
Ilość | 1 |
Ważne informacje
Przesyłki pakujemy w specjalistyczne termo-boxy z wkładami chłodzącymi, co gwarantuje bezpieczne warunki przechowywania do 48h podczas procesu dostawy – gdy wysyłamy kurierem DPD Classic lub w kartony – gdy wysyłamy kurierem DPD Food w warunkach kontrolowanych (chłodnia).
Zamówienia realizujemy w ciągu 24 godzin, maksymalnie do 3 dni roboczych. Realizacja dostawy max. do 48 godzin od zrealizowanego zamówienia.
Wszelkie uwagi do zamówienia, włącznie z preferowaną datą dostawy, można zamieścić w rubryce na informacje dodatkowe widocznej podczas procesu składania zamówienia.