Filet Mignon

Najdelikatniejszy i wyjątkowo miękki stek, cięty ze środkowej części polędwicy. To najcenniejsza i bardzo pożądana część tuszy wołowej. Jak przygotowujemy stek Filet Mignon? Grubo krojone steki z polędwicy poddajemy bardzo krótkiej obróbce termicznej (do rare lub medium rare). Smażymy w wysokiej temperaturze, dzięki czemu białko szybko się ścina i zabezpiecza stek przed utratą soków. Filet Mignon jest stekiem pozbawionym tłuszczu, dlatego idealnie nadaje się dla osób dbających o smukłą sylwetkę.

Wołowina ras mięsnych. Jedyny stek, który sezonujemy na mokro, a nie na sucho. Wynika to z wyjątkowej struktury tego elementu mięsa wołowego.

Steki ręcznie tniemy i porcjujemy, a następnie pakujemy próżniowo. Stek przygotowany w ten sposób, w dniu gdy dotrze do Ciebie, będzie dokładnie tak samo świeży i smaczny, jak w dniu jego cięcia.

Termin przydatności do spożycia: 1 tydzień

30.00 

Cena za całość: 30 zł

Na stanie

Kategoria:

Podział

Charakterystyka

RodzajPolędwica
SezonowanieNa mokro min. 21 dni
RasaAngus
PochodzeniePolska
KośćNie
Waga200g
Ilość1

Ważne informacje

Przesyłki pakujemy w specjalistyczne termo-boxy z wkładami chłodzącymi, co gwarantuje bezpieczne warunki przechowywania do 48h podczas procesu dostawy.

Zamówienia realizujemy w ciągu 24 godzin, maksymalnie do 3 dni roboczych. Realizacja dostawy max. do 48 godzin od zrealizowanego zamówienia.

Zamówienia realizowane lokalnie (Warszawa, Piaseczno, Konstancin): Zamówienia dokonane w piątek po godzinie 19:00 będą realizowane w poniedziałek.

Zamówienia realizowane kurierem: Zamówienia dokonane w czwartek po godzinie 15:00, zrealizowane będą we wtorek.