Filet Mignon

Najdelikatniejszy i wyjątkowo miękki stek, cięty ze środkowej części polędwicy. To najcenniejsza i bardzo pożądana część tuszy wołowej. Jak przygotowujemy stek Filet Mignon? Grubo krojone steki z polędwicy poddajemy bardzo krótkiej obróbce termicznej (do rare lub medium rare). Smażymy w wysokiej temperaturze, dzięki czemu białko szybko się ścina i zabezpiecza stek przed utratą soków. Filet Mignon jest stekiem pozbawionym tłuszczu, dlatego idealnie nadaje się dla osób dbających o smukłą sylwetkę.

Wołowina ras mięsnych. Jedyny stek, który sezonujemy na mokro, a nie na sucho. Wynika to z wyjątkowej struktury tego elementu mięsa wołowego.

Steki ręcznie tniemy i porcjujemy, a następnie pakujemy próżniowo. Stek przygotowany w ten sposób, w dniu gdy dotrze do Ciebie, będzie dokładnie tak samo świeży i smaczny, jak w dniu jego cięcia.

Termin przydatności do spożycia: 1 tydzień

40 

Cena za całość: 40 zł

Dostępny

Podział

Charakterystyka

Rodzaj Polędwica
Sezonowanie Na mokro min. 21 dni
Rasa Angus
Pochodzenie Polska
Kość Nie
Waga 200g
Ilość 1

Ważne informacje

Przesyłki pakujemy w specjalistyczne termo-boxy z wkładami chłodzącymi, co gwarantuje bezpieczne warunki przechowywania do 48h podczas procesu dostawy – gdy wysyłamy kurierem UPS lub w kartony – gdy wysyłamy kurierem DPD Food w warunkach kontrolowanych (chłodnia).

Zamówienia realizujemy w ciągu 24 godzin, maksymalnie do 3 dni roboczych. Realizacja dostawy max. do 48 godzin od zrealizowanego zamówienia.

Wszelkie uwagi do zamówienia, włącznie z preferowaną datą dostawy, można zamieścić w rubryce na informacje dodatkowe widocznej podczas procesu składania zamówienia.