Fiorentina (bistecca alla fiorentina)
Stek Fiorentina, zwany również bistecca alla fiorentina, to konkretny kawał soczystej polędwicy i rostbefu, połączonych kością w kształcie litery „T”. Jest to zatem stek T-Bone, ale wyjątkowo duży – waży 1 kg i jest gruby na około 4 cm. Mięso jest sezonowane na sucho przez 30 dni.
Stek Fiorentina pochodzi z Włoch, a dokładnie z Florencji. Jest tam podawany w niemal każdej restauracji. Co, poza wielkością befsztyka i jego obowiązkowym wysezonowaniem, charakteryzuje danie bistecca alla fiorentina? Stek po florencku podajemy słabo wysmażony, krwisty (rare). Przyprawiamy wyłącznie solą, ewentualnie też pieprzem.
Chcesz opanować sztukę przyrządzania tego dania? Weź udział w naszych warsztatach kulinarnych Stek, pasta i wino.
Wołowina ras mięsnych, sezonowana na sucho przez minimum 30 dni. Dzięki autorskiej metodzie sezonowania, długo dojrzewająca wołowina od Steaks&More osiąga wyjątkowy smak oraz niezwykłą kruchość.
Steki ręcznie tniemy i porcjujemy, a następnie pakujemy próżniowo. Stek przygotowany w ten sposób, w dniu gdy dotrze do Ciebie, będzie dokładnie tak samo świeży i smaczny, jak w dniu jego cięcia.
Termin przydatności do spożycia: 1 tydzień
145 zł
Ważne informacje
Przesyłki pakujemy w specjalistyczne termo-boxy z wkładami chłodzącymi, co gwarantuje bezpieczne warunki przechowywania do 48h podczas procesu dostawy – gdy wysyłamy kurierem DPD Classic lub w kartony – gdy wysyłamy kurierem DPD Food w warunkach kontrolowanych (chłodnia).
Zamówienia realizujemy w ciągu 24 godzin, maksymalnie do 3 dni roboczych. Realizacja dostawy max. do 48 godzin od zrealizowanego zamówienia.
Wszelkie uwagi do zamówienia, włącznie z preferowaną datą dostawy, można zamieścić w rubryce na informacje dodatkowe widocznej podczas procesu składania zamówienia.