New York

Stek New York jest cięty z rostbefu, wraz z krótką kością oraz warstwą aromatycznego tłuszczu z jednej strony. Nazwa wzięła się od skojarzenia z konturem Manhattanu. Mięso jest dużo chudsze od antrykotu, soczyste i minimalnie twardsze od polędwicy. Cechuje się zwartą i drobno włóknistą konsystencją.

Wołowina ras mięsnych, sezonowana na sucho przez minimum 30 dni. Dzięki autorskiej metodzie sezonowania, długo dojrzewająca wołowina od Steaks&More osiąga wyjątkowy smak oraz niezwykłą kruchość. Jeżeli chcesz zamówić steka New York sezonowanego przez 60 dni, dopisz w uwagach do zamówienia „60 dni”. 

Steki ręcznie tniemy i porcjujemy, a następnie pakujemy próżniowo. Stek przygotowany w ten sposób, w dniu gdy dotrze do Ciebie, będzie dokładnie tak samo świeży i smaczny, jak w dniu jego cięcia.

Termin przydatności do spożycia: 1 tydzień

35 

Cena za całość: 35 zł

Dostępny

Podział

Charakterystyka

RodzajRostbef
SezonowanieNa sucho, min. 30 dni
RasaAngus
PochodzeniePolska
KośćNie
Waga350g
Ilość1

Ważne informacje

Przesyłki pakujemy w specjalistyczne termo-boxy z wkładami chłodzącymi, co gwarantuje bezpieczne warunki przechowywania do 48h podczas procesu dostawy.

Zamówienia realizujemy w ciągu 24 godzin, maksymalnie do 3 dni roboczych. Realizacja dostawy max. do 48 godzin od zrealizowanego zamówienia.

Zamówienia realizowane lokalnie (Warszawa, Piaseczno, Konstancin): Zamówienia dokonane w piątek po godzinie 19:00 będą realizowane w poniedziałek.

Zamówienia realizowane kurierem: Zamówienia dokonane w czwartek po godzinie 15:00, zrealizowane będą we wtorek.