Porterhouse
Porterhouse to większa wersja steka T-Bone. To raczej stek dla 2 osób, ponieważ jego średnia waga zaczyna się od 500 gram. Tak jak T-Bone zawiera po jednej stronie kości kawałek rostbefu, a po drugiej stronie kawałek polędwicy. Jednak Porterhouse odróżnia większy udział mięsa z polędwicy względem wagi niż w T-Bone.
Wołowina ras mięsnych, sezonowana na sucho przez minimum 30 dni. Dzięki autorskiej metodzie sezonowania, długo dojrzewająca wołowina od Steaks&More osiąga wyjątkowy smak oraz niezwykłą kruchość.
Steki ręcznie tniemy i porcjujemy, a następnie pakujemy próżniowo. Stek przygotowany w ten sposób, w dniu gdy dotrze do Ciebie, będzie dokładnie tak samo świeży i smaczny, jak w dniu jego cięcia.
Termin przydatności do spożycia: 1 tydzień
75 zł
Podział
Charakterystyka
Rodzaj | Rostbef, Polędwica |
---|---|
Sezonowanie | Na sucho, min. 30 dni |
Rasa | Angus |
Pochodzenie | Polska |
Kość | Tak |
Waga | 500g |
Ilość | 1 |
Ważne informacje
Przesyłki pakujemy w specjalistyczne termo-boxy z wkładami chłodzącymi, co gwarantuje bezpieczne warunki przechowywania do 48h podczas procesu dostawy – gdy wysyłamy kurierem DPD Classic lub w kartony – gdy wysyłamy kurierem DPD Food w warunkach kontrolowanych (chłodnia).
Zamówienia realizujemy w ciągu 24 godzin, maksymalnie do 3 dni roboczych. Realizacja dostawy max. do 48 godzin od zrealizowanego zamówienia.
Wszelkie uwagi do zamówienia, włącznie z preferowaną datą dostawy, można zamieścić w rubryce na informacje dodatkowe widocznej podczas procesu składania zamówienia.