Ribeye
Król steków. Tak Rib Eye – z języka angielskiego „oko antrykotu” – nazywają prawdziwi wielbiciele steków. Pochodzi z centralnej części antrykotu. Ribeye zawiera dużo tłuszczu, dzięki czemu jest wyjątkowo soczysty, ma intensywny mięsny smak i delikatną konsystencję mięsa. Poza wysoką marmurkowatością (drobna struktura tłuszczu w postaci białych linii, gęsto przecinających mięso) posiada też charakterystyczne oko z tłuszczyku, stąd nazywany jest okiem antrykotu.
Wołowina ras mięsnych, sezonowana metodą mieszaną (na mokro i na sucho) przez minimum 21 dni. Dzięki autorskiej metodzie sezonowania, długo dojrzewająca wołowina od Steaks&More osiąga wyjątkowy smak oraz niezwykłą kruchość.
Steki ręcznie tniemy i porcjujemy, a następnie pakujemy próżniowo. Stek przygotowany w ten sposób, w dniu gdy dotrze do Ciebie, będzie dokładnie tak samo świeży i smaczny, jak w dniu jego cięcia.
Termin przydatności do spożycia: 1 tydzień
44 zł
Podział
Charakterystyka
Rodzaj | Antrykot |
---|---|
Sezonowanie | Metoda mieszana, min. 21 dni |
Rasa | Angus |
Pochodzenie | Polska |
Kość | Nie |
Waga | 250g |
Ilość | 1 |
Ważne informacje
Przesyłki pakujemy w specjalistyczne termo-boxy z wkładami chłodzącymi, co gwarantuje bezpieczne warunki przechowywania do 48h podczas procesu dostawy – gdy wysyłamy kurierem DPD Classic lub w kartony – gdy wysyłamy kurierem DPD Food w warunkach kontrolowanych (chłodnia).
Zamówienia realizujemy w ciągu 24 godzin, maksymalnie do 3 dni roboczych. Realizacja dostawy max. do 48 godzin od zrealizowanego zamówienia.
Wszelkie uwagi do zamówienia, włącznie z preferowaną datą dostawy, można zamieścić w rubryce na informacje dodatkowe widocznej podczas procesu składania zamówienia.