Steki Private Reserve: Cote de Boeuf

Limitowana edycja Private Reserve to ręcznie cięte steki z kością, które sezonujemy na sucho* autorską metodą chefa Krisa przez ponad 100 dni!

Bardzo rzadko spotyka się steki dojrzewające tak długo. Tymczasem, tylko w ten tradycyjny i całkowicie naturalny sposób można wydobyć z wołowiny 100% jej kruchości i smaku, z wyraźnie wyczuwalnymi nutami kasztanów i umami oraz mocnym, orzechowo-maślanym zapachem. W trakcie sezonowania na sucho przez 100 dni, ubywa ponad 30% wody, co znacznie zmniejsza wagę mięsa. To, co zostaje w środku, to sama esencja smaku i aromatu, którą następnie tniemy na najlepsze steki Private Reserve – dla prawdziwych entuzjastów głębokiego smaku wołowiny.

Uwaga: Produkt w bardzo ograniczonej ilości.

Sprawdź również fenomenalny, mniej wytrawny smak naszego steka Cote de Boeuf sezonowanego na sucho przez 30 dni.

*Sezonowanie na sucho to najstarsza metoda dojrzewania mięsa, wymagająca od rzeźnika wysokich umiejętności, specjalistycznej wiedzy oraz dużego doświadczenia. Jak wygląda to tradycyjne rzemiosło rzeźnicze? Wołowina leżakuje w specjalistycznych warunkach, ściśle kontrolowanych pod względem temperatury, wilgotności i obiegu powietrza. Podczas tego procesu naturalnie występujące w mięsie enzymy powodują powolny rozkład tkanki łącznej. Z wołowiny wyparowuje duża ilość wody, zagęszczając smak i zwiększając zawartość „mięsa w mięsie”. Im dłużej mięso dojrzewa, tym bardziej intensywny jest jego smak i zapach.

45 

Cena za całość: 45 zł

Brak w magazynie

Podział

Charakterystyka

RodzajAntrykot
SezonowanieNa sucho, 100 dni
RasaAngus
PochodzeniePolska
KośćTak
Waga300g
Ilość1

Ważne informacje

Przesyłki pakujemy w specjalistyczne termo-boxy z wkładami chłodzącymi, co gwarantuje bezpieczne warunki przechowywania do 48h podczas procesu dostawy.

Zamówienia realizujemy w ciągu 24 godzin, maksymalnie do 3 dni roboczych. Realizacja dostawy max. do 48 godzin od zrealizowanego zamówienia.

Zamówienia realizowane lokalnie (Warszawa, Piaseczno, Konstancin): Zamówienia dokonane w piątek po godzinie 19:00 będą realizowane w poniedziałek.

Zamówienia realizowane kurierem: Zamówienia dokonane w czwartek po godzinie 15:00, zrealizowane będą we wtorek.