Steki Private Reserve: T-Bone
Limitowana edycja Private Reserve to ręcznie cięte steki z kością, które sezonujemy na sucho* autorską metodą chefa Krisa przez ponad 100 dni!
Bardzo rzadko spotyka się steki dojrzewające tak długo. Tymczasem, tylko w ten tradycyjny i całkowicie naturalny sposób można wydobyć z wołowiny 100% jej kruchości i smaku, z wyraźnie wyczuwalnymi nutami kasztanów i umami oraz mocnym, orzechowo-maślanym zapachem. W trakcie sezonowania na sucho przez 100 dni, ubywa ponad 30% wody, co znacznie zmniejsza wagę mięsa. To, co zostaje w środku, to sama esencja smaku i aromatu, którą następnie tniemy na najlepsze steki Private Reserve – dla prawdziwych entuzjastów głębokiego smaku wołowiny.
Uwaga: Produkt w bardzo ograniczonej ilości.
Sprawdź również fenomenalny, mniej wytrawny smak naszego steka T-Bone sezonowanego na sucho przez 30 dni.
*Sezonowanie na sucho to najstarsza metoda dojrzewania mięsa, wymagająca od rzeźnika wysokich umiejętności, specjalistycznej wiedzy oraz dużego doświadczenia. Jak wygląda to tradycyjne rzemiosło rzeźnicze? Wołowina leżakuje w specjalistycznych warunkach, ściśle kontrolowanych pod względem temperatury, wilgotności i obiegu powietrza. Podczas tego procesu naturalnie występujące w mięsie enzymy powodują powolny rozkład tkanki łącznej. Z wołowiny wyparowuje duża ilość wody, zagęszczając smak i zwiększając zawartość „mięsa w mięsie”. Im dłużej mięso dojrzewa, tym bardziej intensywny jest jego smak i zapach.
60 zł
Podział
Charakterystyka
Rodzaj | Rostbef, Polędwica |
---|---|
Sezonowanie | Na sucho, 100 dni |
Rasa | Angus |
Pochodzenie | Polska |
Kość | Tak |
Waga | 400g |
Ilość | 1 |
Ważne informacje
Przesyłki pakujemy w specjalistyczne termo-boxy z wkładami chłodzącymi, co gwarantuje bezpieczne warunki przechowywania do 48h podczas procesu dostawy – gdy wysyłamy kurierem DPD Classic lub w kartony – gdy wysyłamy kurierem DPD Food w warunkach kontrolowanych (chłodnia).
Zamówienia realizujemy w ciągu 24 godzin, maksymalnie do 3 dni roboczych. Realizacja dostawy max. do 48 godzin od zrealizowanego zamówienia.
Wszelkie uwagi do zamówienia, włącznie z preferowaną datą dostawy, można zamieścić w rubryce na informacje dodatkowe widocznej podczas procesu składania zamówienia.