Tomahawk

Najbardziej efektowny stek. Wyróżnia się bardzo długą kością, dzięki czemu wygląda jak indiański toporek. Można powiedzieć, że jest to stek Ribeye od którego nie odcięto kości żebrowej. Albo Cote de Boeuf, tyle że z dłuższą kością. Sedno steka Tomahawk, czyli jego mięso, pochodzi więc z zawierającego duże przerosty tłuszczu antrykotu. Jest wyjątkowo soczyste i pełne smaku po obróbce termicznej. Zachowana kość nie tylko ułatwia przewracanie steka na patelni lub grillu, ale dodaje też wyjątkowego smaku.

Wołowina ras mięsnych, sezonowana na sucho przez minimum 30 dni. Dzięki autorskiej metodzie sezonowania, długo dojrzewająca wołowina od Steaks&More osiąga wyjątkowy smak oraz niezwykłą kruchość.

Steki ręcznie tniemy i porcjujemy, a następnie pakujemy próżniowo. Stek przygotowany w ten sposób, w dniu gdy dotrze do Ciebie, będzie dokładnie tak samo świeży i smaczny, jak w dniu jego cięcia.

Termin przydatności do spożycia: 1 tydzień

80.00 

Cena za całość: 80 zł

Na stanie

SKU: 123124r541-1 Kategoria:

Podział

Charakterystyka

RodzajAntrykot
SezonowanieNa sucho, min. 30 dni
RasaAngus
PochodzeniePolska
KośćTak
Waga800g
Ilość1

Ważne informacje

Przesyłki pakujemy w specjalistyczne termo-boxy z wkładami chłodzącymi, co gwarantuje bezpieczne warunki przechowywania do 48h podczas procesu dostawy.

Zamówienia realizujemy w ciągu 24 godzin, maksymalnie do 3 dni roboczych. Realizacja dostawy max. do 48 godzin od zrealizowanego zamówienia.

Zamówienia realizowane lokalnie (Warszawa, Piaseczno, Konstancin): Zamówienia dokonane w piątek po godzinie 19:00 będą realizowane w poniedziałek.

Zamówienia realizowane kurierem: Zamówienia dokonane w czwartek po godzinie 15:00, zrealizowane będą we wtorek.