Tomahawk

Najbardziej efektowny stek. Wyróżnia się bardzo długą kością, dzięki czemu wygląda jak indiański toporek. Można powiedzieć, że jest to stek Ribeye od którego nie odcięto kości żebrowej. Albo Cote de Boeuf, tyle że z dłuższą kością. Sedno steka Tomahawk, czyli jego mięso, pochodzi więc z zawierającego duże przerosty tłuszczu antrykotu. Jest wyjątkowo soczyste i pełne smaku po obróbce termicznej. Zachowana kość nie tylko ułatwia przewracanie steka na patelni lub grillu, ale dodaje też wyjątkowego smaku.

Wołowina ras mięsnych, sezonowana na sucho przez minimum 30 dni. Dzięki autorskiej metodzie sezonowania, długo dojrzewająca wołowina od Steaks&More osiąga wyjątkowy smak oraz niezwykłą kruchość.

Steki ręcznie tniemy i porcjujemy, a następnie pakujemy próżniowo. Stek przygotowany w ten sposób, w dniu gdy dotrze do Ciebie, będzie dokładnie tak samo świeży i smaczny, jak w dniu jego cięcia.

Termin przydatności do spożycia: 1 tydzień

115 

Cena za całość: 115 zł

Dostępny

Podział

Charakterystyka

Rodzaj Antrykot
Sezonowanie Na sucho, min. 30 dni
Rasa Angus
Pochodzenie Polska
Kość Tak
Waga 800g
Ilość 1

Ważne informacje

Przesyłki pakujemy w specjalistyczne termo-boxy z wkładami chłodzącymi, co gwarantuje bezpieczne warunki przechowywania do 48h podczas procesu dostawy – gdy wysyłamy kurierem UPS lub w kartony – gdy wysyłamy kurierem DPD Food w warunkach kontrolowanych (chłodnia).

Zamówienia realizujemy w ciągu 24 godzin, maksymalnie do 3 dni roboczych. Realizacja dostawy max. do 48 godzin od zrealizowanego zamówienia.

Wszelkie uwagi do zamówienia, włącznie z preferowaną datą dostawy, można zamieścić w rubryce na informacje dodatkowe widocznej podczas procesu składania zamówienia.