Warsztat kulinarny PRAWDZIWA KUCHNIA WŁOSKA – 13.10.2023
Warsztat odbędzie się w piątek 13 października 2023 r.
Godziny trwania warsztatu: 18:00 – 22:00
Miejsce: Studio kulinarne Małe Przyjemności, ulica Dzielna 15, 01-029 Warszawa
MENU
PRZYSTAWKA
Carpaccio z polędwicy wołowej na różne sposoby przygotowane (m.in. z oliwą truflową, z jajkiem, z balsamico…)
DANIE GŁÓWNE
Stek Fiorentina czyli stek po florencku, zwany też bistecca alla fiorentina: sezonowany na sucho minimum 21 dni stek (rasa Angus) z polędwicy i rostbefu, z kością w kształcie litery T pomiędzy polędwicą i rostbefem (najbardziej znany stek na świecie)
Pasta al Limone, czyli kultowe danie Włochów, idealne nie tylko na upalne dni.
UWAGA obalimy mity dotyczące przyrządzania past oraz zdradzimy tajniki przygotowania emulsji do makaronów.
Sałata z włoskim winegretem
DESER
Krem z mascarpone z włoskimi ciasteczkami Abbracci i świeżymi owocami
WINA z Toskanii: CHIANTI COLLI SENESI DOCG 2019, GOVERNO ROSSO TOSCANA IGT 2020
390 zł
Charakterystyka
Prowadzący warsztaty Chef Kris – szef kuchni, współzałożyciel warszawskiej restauracji amerykańskiej Boys Meat Girls oraz CEO firmy Steaks&More, który przez 28 lat mieszkał w USA (Arizona), pokaże Ci najprostszy sposób na przyrządzenie steka we własnej kuchni. Kris zdradzi też wiele użytecznych pro-tipów i porad, które uczynią Twoje gotowanie jeszcze przyjemniejszym, łatwiejszym i bardziej przewidywalnym.
Ważne informacje:
- każdy uczestnik przygotowuje każde danie z menu
- wszyscy gotujemy w tym samym czasie
- gotujemy dwójkami (spokojnie możesz przyjść w pojedynkę, na pewno znajdzie się ktoś do pary!)
Podczas warsztatu będziemy degustować wina, dlatego radzimy przyjechać komunikacją miejską lub taxi.
UWAGA – przewidziane są prezenty niespodzianki dla uczestników! 🙂
Ważne informacje
Przesyłki pakujemy w specjalistyczne termo-boxy z wkładami chłodzącymi, co gwarantuje bezpieczne warunki przechowywania do 48h podczas procesu dostawy – gdy wysyłamy kurierem UPS lub w kartony – gdy wysyłamy kurierem DPD Food w warunkach kontrolowanych (chłodnia).
Zamówienia realizujemy w ciągu 24 godzin, maksymalnie do 3 dni roboczych. Realizacja dostawy max. do 48 godzin od zrealizowanego zamówienia.
Wszelkie uwagi do zamówienia, włącznie z preferowaną datą dostawy, można zamieścić w rubryce na informacje dodatkowe widocznej podczas procesu składania zamówienia.