Warsztat kulinarny Steaks&More by Chef Kris – 10.02.2023
Warsztat odbędzie się w piątek 10 lutego 2023 r.
Godziny trwania warsztatu: 18:00 – 22:00
Miejsce: Studio kulinarne Małe Przyjemności, ulica Dzielna 15, 01-029 Warszawa
Ilość miejsc: 16
Zasady:
- każdy uczestnik przygotowuje każde danie z menu
- wszyscy gotujemy w tym samym czasie
- gotujemy dwójkami (spokojnie możesz przyjść w pojedynkę, na pewno znajdzie się ktoś do pary!)
Podczas warsztatu będziemy degustować wina, dlatego radzimy przyjechać komunikacją miejską lub taxi.
UWAGA – przewidziane są prezenty niespodzianki dla uczestników! 🙂
MENU:
Tatar z rostbefu wołowego: wersja klasyczna + wersja nietypowa (m.in. z rzodkiewką, oliwą truflową…)
Surf & Turf, czyli bardzo popularne danie podawane w amerykańskich restauracjach typu steakhouse: sezonowany stek (rasa Angus) Ribeye z ułożonymi na nim krewetkami tygrysimi oraz przepysznym sosem śmietanowo – parmezanowym.
Oryginalna klasyczna sałata Cezar (Cardini), w której skład wchodzą jedynie liście rzymskiej sałaty, grzanki i parmezan, a sekretem jest jej dressing.
Loaded baked potato: pieczony ziemniak, nadziewany sosem z masła, śmietany, dymki, bekonu i sera cheddar.
Pieczona gruszka ze świeżym tymiankiem, serem gorgonzola, miodem i orzechami włoskimi.
Wina: LONG BARN CHARDONNAY 2019, LONG BARN ZINFANDEL 2019, LONG BARN PINOT NOIR 2020
390 zł
Charakterystyka
Prowadzący warsztaty Chef Kris – szef kuchni, współzałożyciel warszawskiej restauracji amerykańskiej Boys Meat Girls oraz CEO firmy Steaks&More, który przez 28 lat mieszkał w USA (Arizona), pokaże Ci najprostszy sposób na przyrządzenie steka we własnej kuchni. Kris zdradzi też wiele użytecznych pro-tipów i porad, które uczynią Twoje gotowanie jeszcze przyjemniejszym, łatwiejszym i bardziej przewidywalnym.
Ważne informacje
Przesyłki pakujemy w specjalistyczne termo-boxy z wkładami chłodzącymi, co gwarantuje bezpieczne warunki przechowywania do 48h podczas procesu dostawy – gdy wysyłamy kurierem UPS lub w kartony – gdy wysyłamy kurierem DPD Food w warunkach kontrolowanych (chłodnia).
Zamówienia realizujemy w ciągu 24 godzin, maksymalnie do 3 dni roboczych. Realizacja dostawy max. do 48 godzin od zrealizowanego zamówienia.
Wszelkie uwagi do zamówienia, włącznie z preferowaną datą dostawy, można zamieścić w rubryce na informacje dodatkowe widocznej podczas procesu składania zamówienia.