Warsztat kulinarny Steaks&More by Chef Kris – 18.11.2022

WARSZTATY WYPRZEDANE

Kolejne warsztaty zorganizujemy w styczniu – lutym 2023. Jeżeli jesteś zainteresowany wzięciem w nich udziału, zapisz się na nasz newsletter – jak tylko będziemy znali dokładną datę i program kolejnych warsztatów, wyślemy Ci maila.

 

Pełny opis warsztatu: https://steaksandmore.pl/warsztaty-kulinarne-steaksandmore/

Warsztat odbędzie się w piątek 18 listopada 2022r.

Godziny trwania warsztatu: 18:00 – 22:00

Miejsce: Studio kulinarne Małe Przyjemności, ulica Dzielna 15, 01-029 Warszawa

Ilość miejsc: 15

Zasady:

  • każdy uczestnik przygotowuje każde danie z menu
  • wszyscy gotujemy w tym samym czasie
  • gotujemy dwójkami (spokojnie możesz przyjść w pojedynkę, na pewno znajdzie sie ktoś do pary!)

Podczas warsztatu będziemy dobierać do potraw i degustować wina, dlatego radzimy przyjechać komunikacją miejską lub taxi.

UWAGA – przewidziane są prezenty niespodzianki dla uczestników! 🙂

MENU:

Tatar z rostbefu wołowego: wersja klasyczna + wersja nietypowa (m.in. z rzodkiewką, oliwą truflową…)

Surf & Turf, czyli bardzo popularne danie podawane w amerykańskich restauracjach typu steakhouse: sezonowany stek (rasa Angus) Ribeye z ułożonymi na nim krewetkami tygrysimi oraz przepysznym sosem śmietanowo – parmezanowym.

Oryginalna klasyczna sałata Cezar (Cardini), w której skład wchodzą jedynie liście rzymskiej sałaty, grzanki i parmezan, a sekretem jest jej dressing.

Loaded baked potato: pieczony ziemniak, nadziewany sosem z masła, śmietany, dymki, bekonu i sera cheddar.

Pieczona gruszka ze świeżym tymiankiem, serem gorgonzola, miodem i orzechami włoskimi.

Wina: LONG BARN CHARDONNAY 2019, LONG BARN ZINFANDEL 2019, LONG BARN PINOT NOIR 2020

390 

Cena za całość: 390 zł

Brak w magazynie

Charakterystyka

Prowadzący warsztaty Chef Kris – szef kuchni, współzałożyciel warszawskiej restauracji amerykańskiej Boys Meat Girls oraz CEO firmy Steaks&More, który przez 28 lat mieszkał w USA (Arizona), pokaże Ci najprostszy sposób na przyrządzenie steka we własnej kuchni. Kris zdradzi też wiele użytecznych pro-tipów i porad, które uczynią Twoje gotowanie jeszcze przyjemniejszym, łatwiejszym i bardziej przewidywalnym.

Ważne informacje

Przesyłki pakujemy w specjalistyczne termo-boxy z wkładami chłodzącymi, co gwarantuje bezpieczne warunki przechowywania do 48h podczas procesu dostawy.

Zamówienia realizujemy w ciągu 24 godzin, maksymalnie do 3 dni roboczych. Realizacja dostawy max. do 48 godzin od zrealizowanego zamówienia.

Zamówienia realizowane lokalnie (Warszawa, Piaseczno, Konstancin): Zamówienia dokonane w piątek po godzinie 19:00 będą realizowane w poniedziałek.

Zamówienia realizowane kurierem: Zamówienia dokonane w czwartek po godzinie 10:00, zrealizowane będą we wtorek.