Warsztat kulinarny Steaks&More by Chef Kris – 25.02.2023
Warsztat odbędzie się w sobotę 25 lutego 2023r.
Godziny trwania warsztatu: 15:00 – 19:00
Miejsce: Studio kulinarne Małe Przyjemności, ulica Dzielna 15, 01-029 Warszawa
Ilość miejsc: 16
Zasady:
- każdy uczestnik przygotowuje każde danie z menu
- wszyscy gotujemy w tym samym czasie
- gotujemy dwójkami (spokojnie możesz przyjść w pojedynkę, na pewno znajdzie się ktoś do pary!)
Podczas warsztatu będziemy degustować wina, dlatego radzimy przyjechać komunikacją miejską lub taxi.
UWAGA – przewidziane są prezenty niespodzianki dla uczestników! 🙂
MENU
MOULES FARCIES – mule zapiekane w panierce (panko), z parmezanem, serem Gruyere, czosnkiem, szalotką i natką
STEAK AU POIVRE (BISTRO STEAK) – ribeye steak z sosem z koniaku, białego wina, demi glace i śmietany
Ziemniaki duszone z oliwą z oliwek
Sałatka z klasycznym sosem vinegret
CREPES SUZETTE – płonące naleśniki z pomarańczami i luksusowym likierem Grand Marnier
Wina: CONNOISSEUR LE CHEVAL MARIN IGP 2021, CONNOISSEUR LE GARDIEN DES CIEUX IGP 2020, CONNOISSEUR LE GRAND DORMEUR IGP 2021
DOMAINE HAUT MARIN
390 zł
Charakterystyka
Prowadzący warsztaty Chef Kris – szef kuchni, współzałożyciel warszawskiej restauracji amerykańskiej Boys Meat Girls oraz CEO firmy Steaks&More, który przez 28 lat mieszkał w USA (Arizona), pokaże Ci najprostszy sposób na przyrządzenie steka we własnej kuchni. Kris zdradzi też wiele użytecznych pro-tipów i porad, które uczynią Twoje gotowanie jeszcze przyjemniejszym, łatwiejszym i bardziej przewidywalnym.
Ważne informacje
Przesyłki pakujemy w specjalistyczne termo-boxy z wkładami chłodzącymi, co gwarantuje bezpieczne warunki przechowywania do 48h podczas procesu dostawy – gdy wysyłamy kurierem UPS lub w kartony – gdy wysyłamy kurierem DPD Food w warunkach kontrolowanych (chłodnia).
Zamówienia realizujemy w ciągu 24 godzin, maksymalnie do 3 dni roboczych. Realizacja dostawy max. do 48 godzin od zrealizowanego zamówienia.
Wszelkie uwagi do zamówienia, włącznie z preferowaną datą dostawy, można zamieścić w rubryce na informacje dodatkowe widocznej podczas procesu składania zamówienia.