Witamy w internetowym sklepie Steaks & More
KontaktChef Kris
Wszystko
Steaks and More Steaks and More
  • 0
  • 0

    Koszyk

    Brak produktów w koszyku

  • Steki sezonowane
  • Burgery
ALL ABOUT BEEF
  • Wołowina kulinarna
  • Specjały
    • Sosy
    • Przyprawy
  • Zestawy
Wszystko
  • Home
  • /
  • WARSZTATY KULINARNE Steaks&More – LUTY 2023

WARSZTATY KULINARNE Steaks&More – LUTY 2023

Jeżeli jeszcze nie przyrządzałeś samodzielnie steka, albo po prostu czujesz, że wołowina jest dla Ciebie nie do końca zgłębionym tematem – to są to warsztaty dla Ciebie!

Jeżeli lubisz poznawać oryginalne przepisy i ich historię, chcesz zaskoczyć w kuchni ciekawym daniem – to lepszych warsztatów nie znajdziesz!

Jeżeli doceniasz wysoką jakość składników i wyselekcjonowane wino – będziesz w pełni usatysfakcjonowany naszymi warsztatami!

Zapraszamy na dwa warsztaty w lutym!

Na warsztatach kulinarnych Steaks&More przekonasz się, że przyrządzenie steka nie jest tak trudne, jak się wydaje. Najważniejszy jest dobry jakościowo produkt. I po naszym spotkaniu będziesz umiał go rozpoznać. Tu nie ma dróg na skróty, smaczny stek musi być z sezonowanej wołowiny ras mięsnych. Podobnie jest z jakością dodatków – na naszych warsztatach korzystamy z oliwy z truflami, a nie oliwy aromatyzowanej truflami.

Ponadto dowiesz się: czym charakteryzuje się smaczna wołowina na steki? co to jest sezonowanie mięsa wołowego i dlaczego jest tak istotne? z jakich części wołowiny można robić steki? jak uzyskać odpowiedni stopień wysmażenia steka?

Smak steka może być jeszcze pełniejszy, dzięki odpowiedniemu doborowi wina. Podczas warsztatów Steaks&More organoleptycznie sprawdzisz, jak wydobyć z mięsa unikalny smak, dobierając właściwe wino.

Prowadzący warsztaty Chef Kris – szef kuchni, współzałożyciel warszawskiej restauracji amerykańskiej Boys Meat Girls oraz CEO firmy Steaks&More, który przez 28 lat mieszkał w USA (Arizona), pokaże Ci najprostszy sposób na przyrządzenie steka we własnej kuchni. Kris zdradzi też wiele użytecznych pro-tipów i porad, które uczynią Twoje gotowanie jeszcze przyjemniejszym, łatwiejszym i bardziej przewidywalnym.

 

Warsztaty kulinarne z Krisem to rzeczywiście bardzo duża dawka wiedzy i super przydatnych tipów kulinarnych, a do tego mnóstwo śmiechu! Świetnie spędzony czas – czekam na kolejne warsztaty!  ~ Piotr
Zdecydowanie polecam! Warsztaty przerosły moje oczekiwania. Kris tłumaczy różne aspekty sztuki gotowania z pasją naukowca, a jednocześnie robi to w sposób bardzo przystępny i obrazowy, pełen humoru.  ~ Monika

 

Kiedy: 10.02.2023 (piątek), godzina 18:00

Cena: 390 zł /osoba
Gdzie: ul. Dzielna 15 (Muranów), 01- 029 Warszawa

MENU

Przystawka

Tatar z rostbefu wołowego: wersja klasyczna + wersja nietypowa (m.in. z rzodkiewką, oliwą truflową…)

Danie główne

Surf & Turf – sezonowany stek (rasa Angus) Ribeye z ułożonymi na nim krewetkami tygrysimi oraz przepysznym sosem śmietanowo parmezanowym. 

Oryginalna klasyczna sałata Cezar (Cardini), w której skład wchodzą jedynie liście rzymskiej sałaty, grzanki i parmezan, a sekretem jest jej dressing.

Loaded baked potato: pieczony ziemniak, nadziewany sosem z masła, śmietany, dymki, bekonu i sera cheddar.

Deser

Pieczona gruszka ze świeżym tymiankiem, serem gorgonzola, miodem i orzechami włoskimi.

 

Wina

LONG BARN CHARDONNAY 2019, California

LONG BARN ZINFANDEL 2019, California

LONG BARN PINOT NOIR 2020, California

 

Kup teraz!

Kiedy: 25.02.2023 (sobota), godzina 15:00

Cena: 390 zł /osoba
Gdzie: ul. Dzielna 15 (Muranów), 01- 029 Warszawa

MENU

Przystawka

Moules Farcies – mule zapiekane w panierce (panko), z parmezanem, serem Gruyere, czosnkiem, szalotką i natką

Danie główne

Steak au poivre (Bistro Steak) – ribeye steak z sosem z koniaku, białego wina, demi glace i śmietany

Ziemniaki duszone z oliwą z oliwek

Sałatka z klasycznym sosem vinegret

Deser

Crepes Suzette – płonące naleśniki z pomarańczami i luksusowym likierem Grand Marnier

 

Wina

CONNOISSEUR LE CHEVAL MARIN IGP 2021 
DOMAINE HAUT MARIN

CONNOISSEUR LE GARDIEN DES CIEUX IGP 2020
DOMAINE HAUT MARIN

CONNOISSEUR LE GRAND DORMEUR IGP 2021
DOMAINE HAUT MARIN

Kup teraz!

Kontakt

Zadzwoń do nas: 690 93 98 98 lub napisz maila: shop@steaksandmore.pl

Sklep

  • Polityka prywatności
  • Regulamin
  • Wysyłka
  • Zwroty i reklamacje

Firma

  • O nas
  • Kontakt
  • HoReCa
  • Sklep stacjonarny

Newsletter


    Sociale

    ALL ABOUT BEEF
    Copyright © 2020 Steaks & More
    Projekt i realizacja
    • Steki
    • Burgery
    • Wołowina kulinarna
    • Specjały
    • Sosy
    • Przyprawy