Warsztat kulinarny na Dzień Kobiet „STEKI NA OBCASACH – warsztat NIE TYLKO dla kobiet” 8.03.2025

Jeżeli jeszcze nie przyrządzałaś samodzielnie steka, albo po prostu czujesz, że wołowina jest dla Ciebie nie do końca zgłębionym tematem – to są to warsztaty dla Ciebie!

Jeżeli lubisz poznawać oryginalne przepisy i ich historię, chcesz zaskoczyć w kuchni ciekawym daniem – to lepszych warsztatów nie znajdziesz!

Jeżeli doceniasz wysoką jakość składników i wyselekcjonowane wino – będziesz w pełni usatysfakcjonowana naszymi warsztatami!

Zapraszamy na wyjątkowe warsztaty kulinarne z okazji Dnia Kobiet! Mężczyźni są oczywiście również mile widziani, ale to dla pań, w dniu ich święta przewidziane są prezenty: każda kobieta, która weźmie udział w warsztacie, otrzyma od Steaks&More najbardziej kobiecy stek, czyli Filet Mignon (stek z polędwicy wołowej). Oczywiście będzie to prezent w formie surowej, do zabrania ze sobą do domu 🙂

Warsztaty rozpoczniemy wspólnym toastem wzniesionym kieliszkiem szampana za zdrowie wszystkich Pań. Następnie uczestnicy przygotują przystawkę, potem danie główne, a na koniec lekki deser. Do tego pić będą wyborne wino.

Na naszym warsztacie „Steki na obcasach”, tak jak na każdym innym warsztacie kulinarnym organizowanym przez Steaks&More, przekonasz się, że przyrządzenie steka nie jest tak trudne, jak się wydaje. Najważniejszy jest produkt – wysokiej jakości wołowina ras mięsnych, sezonowana. I z takim właśnie produktem będziesz mieć do czynienia – z wołowiną ze Steaks&More.

Oprócz umiejętności jak przygotować steka, z naszych warsztatów kulinarnych wyniesiesz też dużo wiedzy o stekach. M.in. dowiesz się:

  • czym charakteryzuje się smaczna wołowina na steki
  • jakie są rodzaje steków
  • jak uzyskać odpowiedni stopień wysmażenia steka
  • co to jest sezonowanie mięsa wołowego i dlaczego jest tak istotne

Do tego poznasz wiele użytecznych pro-tipów i porad prowadzącego warsztaty chefa Krisa, które uczynią Twoje gotowanie jeszcze przyjemniejszym, łatwiejszym i bardziej przewidywalnym.

 

Warsztat odbędzie się w sobotę 8 marca 2025 r.

Godziny trwania warsztatu: 18:00 – 22:00

Miejsce: Studio kulinarne Małe Przyjemności, ulica Dzielna 15, 01-029 Warszawa

 

MENU

PRZYSTAWKA

Carpaccio z polędwicy wołowej na różne sposoby przygotowane (m.in. z oliwą truflową, z jajkiem, z balsamico…)

DANIE GŁÓWNE

SURF&TURF (STEK Z KREWETKAMI) – sezonowany stek Ribeye (rasa Black Angus), czyli stek z antrykotu z ułożonymi na nim krewetkami, z sosem śmietanowo – parmezanowym.

Ziemniaki duszone z oliwą z oliwek

Sałata z klasycznym sosem winegret 

DESER

Pieczona gruszka ze świeżym tymiankiem, serem gorgonzola, miodem i orzechami włoskimi

420 

Cena za całość: 420 zł

Na stanie

Charakterystyka

Prowadzący warsztaty Chef Kris – szef kuchni, współzałożyciel warszawskiej restauracji amerykańskiej Boys Meat Girls oraz CEO firmy Steaks&More, który przez 28 lat mieszkał w USA (Arizona), pokaże Ci najprostszy sposób na przyrządzenie steka we własnej kuchni. Kris zdradzi też wiele użytecznych pro-tipów i porad, które uczynią Twoje gotowanie jeszcze przyjemniejszym, łatwiejszym i bardziej przewidywalnym.

Ważne informacje:

  • każdy uczestnik przygotowuje każde danie z menu
  • wszyscy gotujemy w tym samym czasie
  • gotujemy dwójkami (spokojnie możesz przyjść w pojedynkę, na pewno znajdzie się ktoś do pary!)

Podczas warsztatu będziemy degustować wina, dlatego radzimy przyjechać komunikacją miejską lub taxi. Polecamy wziąć ze sobą pojemniki na ewentualne jedzenie, którego nie uda Ci się zjeść na zajęciach.

GWARANTOWANY PREZENT – każdy uczestnik po warsztacie otrzyma zniżkę na wszystkie zakupy w sklepie steaksandmore.pl

Ważne informacje

Przesyłki pakujemy w specjalistyczne termo-boxy z wkładami chłodzącymi, co gwarantuje bezpieczne warunki przechowywania do 48h podczas procesu dostawy – gdy wysyłamy kurierem DPD Classic lub w kartony – gdy wysyłamy kurierem DPD Food w warunkach kontrolowanych (chłodnia).

Zamówienia realizujemy w ciągu 24 godzin, maksymalnie do 3 dni roboczych. Realizacja dostawy max. do 48 godzin od zrealizowanego zamówienia.

Wszelkie uwagi do zamówienia, włącznie z preferowaną datą dostawy, można zamieścić w rubryce na informacje dodatkowe widocznej podczas procesu składania zamówienia.