Warsztat kulinarny „WOŁOWINA BLACK ANGUS W KUCHNI TEX-MEX” 8.11.2024

 

Nauczymy Cię przyrządzać wszystko to, z czego najbardziej słynie kuchnia meksykańska! Quesadilla, Fajita, Buritto, Guacamole czy Pico de gallo – prawie każdy zna i uwielbia te kolorowe, aromatyczne pyszności. Ale czy umie je sam zrobić? Wydają się jakieś skomplikowane, a tak naprawdę są bardzo proste w przygotowaniu – przekonaj się sam/sama na warsztatach „WOŁOWINA BLACK ANGUS W KUCHNI TEX-MEX”.

Chef Kris, który spędził w jednym z najbardziej meksykańskich stanów USA, czyli w Arizonie, 28 lat życia, wie o kuchni tex-mex prawie wszystko. Jego porady i protipy dotyczące zarówno sposobu przyrządzania jak i łączenia składników, pomogą Ci zgłębić tajniki tej kuchni.

Oczywiście w potrawach będących w menu warsztatowym bazujemy na wołowinie rasy Black Angus ze Steaks&More, a do gotowania pijemy wino 🙂

Ważne informacje:

  • każdy uczestnik przygotowuje każde danie z menu
  • wszyscy gotujemy w tym samym czasie
  • gotujemy dwójkami (spokojnie możesz przyjść w pojedynkę, na pewno znajdzie się ktoś do pary!)

MENU

PRZYSTAWKI

QUESADILLA – typowa meksykańska przystawka, której podstawą jest topiony żółty ser pomiędzy dwoma tortillami z dodatkami według uznania

JALAPENO POPPERS – pieczona papryka jalapeno z serkiem philadelphia zawinięta bekonem

DANIEA GŁÓWNE

FAJITA – marynowana polędwica Black Angus w cytrusach ( pomarańcza, limonka ) oraz duszone warzywa, zawinięte w pszenną tortille

BURRITO – z wołowym mięsem mielonym Black Angus, serem, sałata, pomidor, fasola PINTO

390 

Cena za całość: 390 zł

Na stanie

Charakterystyka

Warsztat odbędzie się w piątek 8 listopada 2024 r.

Godziny trwania warsztatu: 18:00 – 22:00

Miejsce: Studio kulinarne Małe Przyjemności, ulica Dzielna 15, 01-029 Warszawa

Podczas warsztatu będziemy degustować wina, dlatego radzimy przyjechać komunikacją miejską lub taxi. Polecamy wziąć ze sobą pojemniki na ewentualne jedzenie, którego nie uda Ci się zjeść na zajęciach.

GWARANTOWANY PREZENT – każdy uczestnik po warsztacie otrzyma zniżkę na wszystkie zakupy w sklepie steaksandmore.pl

Ważne informacje

Przesyłki pakujemy w specjalistyczne termo-boxy z wkładami chłodzącymi, co gwarantuje bezpieczne warunki przechowywania do 48h podczas procesu dostawy – gdy wysyłamy kurierem DPD Classic lub w kartony – gdy wysyłamy kurierem DPD Food w warunkach kontrolowanych (chłodnia).

Zamówienia realizujemy w ciągu 24 godzin, maksymalnie do 3 dni roboczych. Realizacja dostawy max. do 48 godzin od zrealizowanego zamówienia.

Wszelkie uwagi do zamówienia, włącznie z preferowaną datą dostawy, można zamieścić w rubryce na informacje dodatkowe widocznej podczas procesu składania zamówienia.