Warsztat kulinarny „WSZYSTKO O STEKACH, CZYLI WOŁOWINA KRÓLOWĄ MIĘS” 19.10.2024
Antrykot, rostbef, T-bone, Cote de boeuf, Filet Mignon, Tomahawk, Chateaubriand, Porterhouse, Ribeye, centra, sezonowanie na sucho, sezonowanie na mokro, sous-vide, reverse sear, rub do steków… znasz ten język?
To język stekożerców i wołowinomaniaków 🙂
Jeżeli pragniesz porozumiewać się w tym tajemniczym języku, to przyjdź na warsztaty kulinarne Steaks&More, prowadzone przez filologa stekowego Chefa Krisa!
Czego możesz się spodziewać? Mnóstwa steków i wiedzy o nich!
Najprawdopodobniej nie widziałeś na własne oczy takiej ilości mięsa, jaką zastaniesz na warsztatach WSZYSTKO O STEKACH, CZYLI WOŁOWINA KRÓLOWĄ MIĘS. Można śmiało powiedzieć, że warsztaty są w formule ALL YOU CAN EAT, ponieważ uczestnicy nie są w stanie przejeść wszystkiego, co jest do ich dyspozycji na tych wyjątkowych warsztatach. Ale nic straconego – dostajecie też steka do przyrządzenia w domu 🙂
Warsztat odbędzie się w sobotę 19 października 2024 r.
Godziny trwania warsztatu: 16:00 – 20:00
Miejsce: Studio kulinarne Małe Przyjemności, ulica Dzielna 15, 01-029 Warszawa
Podczas warsztatu będziemy pić wino, dlatego radzimy przyjechać komunikacją miejską lub taxi.
Polecamy wziąć ze sobą na warsztat pojemniki na jedzenie, którego nie uda Ci się zjeść na zajęciach (ze względu na ilości steków, jakie będziemy przygotowywać).
PRZEBIEG WARSZTATÓW
- Wspólnie wykroimy furę różnych steków, a następnie przyrządzimy je na kilka sposobów
- Zobaczysz skąd się biorą steki, z jakich elementów mięsa wołowego, poznasz ich najistotniejsze cechy i różnice
- Dowiesz się o co chodzi z sezonowaniem mięsa i na czym ono polega
- Sprawdzisz jak smakuje stek sezonowany na sucho, a jak stek sezonowany na mokro
- Nauczysz się robić podstawowe masła i ruby do steków
- Poznasz triki i tipy Chefa Krisa, które pomogą Ci bezbłędnie przyrządzać mięso w Twojej kuchni lub na Twoim grillu
420 zł
Charakterystyka
Prowadzący warsztaty Chef Kris – szef kuchni, współzałożyciel warszawskiej restauracji amerykańskiej Boys Meat Girls oraz CEO firmy Steaks&More, który przez 28 lat mieszkał w USA (Arizona), pokaże Ci najprostszy sposób na przyrządzenie steka we własnej kuchni. Kris zdradzi też wiele użytecznych pro-tipów i porad, które uczynią Twoje gotowanie jeszcze przyjemniejszym, łatwiejszym i bardziej przewidywalnym.
Ważne informacje
Przesyłki pakujemy w specjalistyczne termo-boxy z wkładami chłodzącymi, co gwarantuje bezpieczne warunki przechowywania do 48h podczas procesu dostawy – gdy wysyłamy kurierem DPD Classic lub w kartony – gdy wysyłamy kurierem DPD Food w warunkach kontrolowanych (chłodnia).
Zamówienia realizujemy w ciągu 24 godzin, maksymalnie do 3 dni roboczych. Realizacja dostawy max. do 48 godzin od zrealizowanego zamówienia.
Wszelkie uwagi do zamówienia, włącznie z preferowaną datą dostawy, można zamieścić w rubryce na informacje dodatkowe widocznej podczas procesu składania zamówienia.