Warsztat kulinarny „WSZYSTKO O STEKACH, CZYLI WOŁOWINA KRÓLOWĄ MIĘS” 28.03.2025

Na tych warsztatach są wyłącznie STEKI. W ilości nie do przejedzenia. Można śmiało powiedzieć, że warsztaty „Wszystko o stekach…” są w formule ALL YOU CAN EAT, ponieważ uczestnicy nie są w stanie zjeść wszystkiego, co jest do ich dyspozycji.

Na przystawkę smażymy polędwicę wołową, danie główne to steki ribeye, rostbef, tbone i tomahawk, a deser, czyli surowe steki do przygotowania w domu, zabieracie ze sobą na wynos 🙂

Samodzielnie przygotujesz zarówno steki sezonowane na mokro, jak i na sucho.

Podczas trwania warsztatu pić będziemy wyselekcjonowane wino, odpowiednio dobrane do mięsnej uczty stekowej (oczywiście jest też dostępna kawa, herbata i woda).

Wołowinę jaką jesz na warsztatach Steaks&More możesz zakupić w sklepie Steaks&More – jesteśmy firmą specjalizującą się w sezonowaniu i sprzedaży steków wołowych.

Każdy uczestnik warsztatów Steaks&More otrzymuje dożywotni kod zniżkowy na zakupy na steaksandmore.pl! 

 

Kiedy: piątek 28 marca 2025 r.

Czas trwania: 18:00 – 22:00

Miejsce: Studio kulinarne Małe Przyjemności, ulica Dzielna 15, 01-029 Warszawa


Prowadzący warsztaty Chef Kris – szef kuchni, właściciel warszawskiej restauracji amerykańskiej Boys Meat Girls oraz firmy Steaks&More. Ekspert od mięsa wołowego, który przez 28 lat mieszkał w stolicy steków czyli w USA (Arizona).

Kris pokaże Ci najprostszy sposób na przyrządzenie steka we własnej kuchni oraz zdradzi wiele użytecznych pro-tipów i porad, które uczynią Twoje gotowanie jeszcze przyjemniejszym, łatwiejszym i bardziej przewidywalnym.

PRZEBIEG WARSZTATÓW

  • Wspólnie wykroimy furę różnych steków, a następnie przyrządzimy je na kilka sposobów
  • Zobaczysz skąd się biorą steki, z jakich elementów mięsa wołowego, poznasz ich najistotniejsze cechy i różnice
  • Dowiesz się o co chodzi z sezonowaniem mięsa i na czym ono polega
  • Sprawdzisz jak smakuje stek sezonowany na sucho, a jak stek sezonowany na mokro
  • Nauczysz się robić podstawowe masła i ruby do steków
  • Poznasz triki i tipy Chefa Krisa, które pomogą Ci bezbłędnie przyrządzać mięso w Twojej kuchni lub na Twoim grillu

420 

Cena za całość: 420 zł

Brak w magazynie

Charakterystyka

 

*  Podczas warsztatu będziemy pić wino, dlatego radzimy przyjechać komunikacją miejską lub taxi. Polecamy wziąć ze sobą na warsztat pojemniki na jedzenie, którego nie uda Ci się zjeść na zajęciach.

*  Żeby zapewnić komfort uczestników, ilość miejsc jest ograniczona do max 16 osób. 

Ważne informacje

Przesyłki pakujemy w specjalistyczne termo-boxy z wkładami chłodzącymi, co gwarantuje bezpieczne warunki przechowywania do 48h podczas procesu dostawy – gdy wysyłamy kurierem DPD Classic lub w kartony – gdy wysyłamy kurierem DPD Food w warunkach kontrolowanych (chłodnia).

Zamówienia realizujemy w ciągu 24 godzin, maksymalnie do 3 dni roboczych. Realizacja dostawy max. do 48 godzin od zrealizowanego zamówienia.

Wszelkie uwagi do zamówienia, włącznie z preferowaną datą dostawy, można zamieścić w rubryce na informacje dodatkowe widocznej podczas procesu składania zamówienia.