Antrykot bez kości (1 kg)
Na antrykot składa się kilka mięśni na grzbiecie zwierzęcia, powiązanych tkanką tłuszczowo-kolagenową. Ten element mięsa wołowego wyróżnia się wysoką marmurkowatością, czyli dużą ilością tłuszczu między włóknami mięśniowymi. To właśnie tłuszcz jest nośnikiem smaku i aromatu wołowiny. Dlatego antrykot jest kawałkiem mięsa o najbardziej intensywnym wołowym smaku.
Idealny do pieczenia, smażenia i grillowania.
Wołowinę kulinarną sezonujemy 21 dni na mokro w kontrolowanych warunkach. Dzięki temu mięso ma jeszcze pełniejszy, skondensowany smak.
Produkt pakujemy próżniowo.
Termin przydatności do spożycia: 1 tydzień. Można mrozić.
145 zł
Charakterystyka
Rodzaj | Antrykot |
---|---|
Sezonowanie | Na mokro, min. 21 dni |
Rasa | Angus |
Pochodzenie | Polska |
Kość | Nie |
Waga | 1 kg |
Ilość | 1 |
Ważne informacje
Przesyłki pakujemy w specjalistyczne termo-boxy z wkładami chłodzącymi, co gwarantuje bezpieczne warunki przechowywania do 48h podczas procesu dostawy.
Zamówienia realizujemy w ciągu 24 godzin, maksymalnie do 3 dni roboczych. Realizacja dostawy max. do 48 godzin od zrealizowanego zamówienia.
Zamówienia realizowane lokalnie (Warszawa, Piaseczno, Konstancin): Zamówienia dokonane w piątek po godzinie 19:00 będą realizowane w poniedziałek.
Zamówienia realizowane kurierem: Zamówienia dokonane w czwartek po godzinie 10:00, zrealizowane będą we wtorek.