Antrykot bez kości (1 kg)

Na antrykot składa się kilka mięśni na grzbiecie zwierzęcia, powiązanych tkanką tłuszczowo-kolagenową. Ten element mięsa wołowego wyróżnia się wysoką marmurkowatością, czyli dużą ilością tłuszczu między włóknami mięśniowymi. To właśnie tłuszcz jest nośnikiem smaku i aromatu wołowiny. Dlatego antrykot jest kawałkiem mięsa o najbardziej intensywnym wołowym smaku.
Idealny do pieczenia, smażenia i grillowania.

Wołowinę kulinarną sezonujemy 21 dni na mokro w kontrolowanych warunkach. Dzięki temu mięso ma jeszcze pełniejszy, skondensowany smak.

Produkt pakujemy próżniowo.

Termin przydatności do spożycia: 1 tydzień. Można mrozić.

145 

Cena za całość: 145 zł

Dostępny

Charakterystyka

Rodzaj Antrykot
Sezonowanie Na mokro, min. 21 dni
Rasa Angus
Pochodzenie Polska
Kość Nie
Waga 1 kg
Ilość 1

Ważne informacje

Przesyłki pakujemy w specjalistyczne termo-boxy z wkładami chłodzącymi, co gwarantuje bezpieczne warunki przechowywania do 48h podczas procesu dostawy – gdy wysyłamy kurierem UPS lub w kartony – gdy wysyłamy kurierem DPD Food w warunkach kontrolowanych (chłodnia).

Zamówienia realizujemy w ciągu 24 godzin, maksymalnie do 3 dni roboczych. Realizacja dostawy max. do 48 godzin od zrealizowanego zamówienia.

Wszelkie uwagi do zamówienia, włącznie z preferowaną datą dostawy, można zamieścić w rubryce na informacje dodatkowe widocznej podczas procesu składania zamówienia.