Polędwica

Polędwica to mięsień, który jest najmniej używany przez krowę. Tkanka łączna w tym obszarze nie jest wzmacniana przez ruch i obciążenie. Dlatego polędwica to najdelikatniejsze i najchudsze mięso z całej tuszy wołowej. Wymaga wyjątkowo krótkiej obróbki termicznej (smażenie, pieczenie, grillowanie). Idealnie nadaje się do spożycia na surowo, jako najszlachetniejszy rodzaj tatara czy carpaccio. Jej wyjątkowe walory przekładają się na cenę – jest zdecydowanie droższa niż inne części wołu.

Wołowinę kulinarną sezonujemy 21 dni na mokro w kontrolowanych warunkach laboratoryjnych. Dzięki temu mięso ma jeszcze pełniejszy, skondensowany smak.

Termin przydatności do spożycia: 1 tydzień

249.00 

Cena za całość: 249 zł

Na stanie

Kategoria:

Ważne informacje

Przesyłki pakujemy w specjalistyczne termo-boxy z wkładami chłodzącymi, co gwarantuje bezpieczne warunki przechowywania do 48h podczas procesu dostawy.

Zamówienia realizujemy w ciągu 24 godzin, maksymalnie do 3 dni roboczych. Realizacja dostawy max. do 48 godzin od zrealizowanego zamówienia.

Zamówienia realizowane lokalnie (Warszawa, Piaseczno, Konstancin): Zamówienia dokonane w piątek po godzinie 19:00 będą realizowane w poniedziałek.

Zamówienia realizowane kurierem: Zamówienia dokonane w czwartek po godzinie 15:00, zrealizowane będą we wtorek.