Żebra wołowe
Żebra wołowe pozyskiwane są z okolic mięśni międzyżebrowych. Poprzerastane są warstwami bardzo smacznego tłuszczu, który w trakcie obróbki termicznej dostarcza charakterystycznego smaku. Gotowane z kośćmi jako baza do wywarów i dań jednogarnkowych nadają im wyjątkowego aromatu i słodkości. Żebra wołowe wyśmienicie smakują jako główny składnik dań długo duszonych, smażonych czy pieczonych. Dobrze przyrządzone żeberka wołowe, to mięso idealnie odchodzące od kości, miękkie i aromatyczne. Amerykanie kochają je w wersji duszonej lub grillowanej z sosem BBQ (polecamy nasz, wg autorskiej receptury chefa Krisa).
Wołowinę kulinarną sezonujemy 21 dni na mokro w kontrolowanych warunkach. Dzięki temu mięso ma jeszcze pełniejszy, skondensowany smak.
Produkt pakujemy próżniowo.
Termin przydatności do spożycia: 1 tydzień. Można mrozić.
45 zł
Ważne informacje
Przesyłki pakujemy w specjalistyczne termo-boxy z wkładami chłodzącymi, co gwarantuje bezpieczne warunki przechowywania do 48h podczas procesu dostawy – gdy wysyłamy kurierem DPD Classic lub w kartony – gdy wysyłamy kurierem DPD Food w warunkach kontrolowanych (chłodnia).
Zamówienia realizujemy w ciągu 24 godzin, maksymalnie do 3 dni roboczych. Realizacja dostawy max. do 48 godzin od zrealizowanego zamówienia.
Wszelkie uwagi do zamówienia, włącznie z preferowaną datą dostawy, można zamieścić w rubryce na informacje dodatkowe widocznej podczas procesu składania zamówienia.